Recept na čokoládové kokotky

Tento recept využijete celoročně. Jako vtipný dárek kamarádce, jako super zobání na jakoukoli párty, ale i jako velikonoční či vánoční cukroví. Recept je super jednoduchý díky odměřování pomocí hrníčku – zvládnou to i úplní začátečníci!

Co budete potřebovat:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • ½ hrnku krupicového cukru
  • 1 pytlíček skořicového cukru
  • 1 kypřící prášek
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek oleje
  • 1 vejce
  • hořká (nebo jakákoli jiná) čokoláda

Postup:

Smíchejte v míse mouku, cukr, skořicový cukr, kakao a kypřící prášek. Poté přidejte olej, vejce, mléko a vše řádně promíchejte. A nakonec přidejte rozlámanou čokoládu.

Těsto nalévejte do formiček (doporučujeme lehce vymazat olejem) a dejte péct do předem vyhřáté trouby. Záleží na vašem typu trouby, ale nám se osvědčila horkovzdušná trouba na 180 stupňů na 15 minut.

Formu lze použít i na výrobu kostek ledu, čokolády, sušenek, zmrzliny – záleží na Vaší fantazii. Forma je vyrobena ze silikonu, což usnadňuje vyjmutí vašich výtvorů z formy. Velmi snadno se čistí otočením naruby a omytím vodou a přípravkem na mytí nádobí.

ESHOP: SILIKONOVÁ FORMA NA KOKOTKY (199 Kč)

úvodní foto zdroj

.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by se vám také líbit: